Програма на 12 МФФ „С песните на Кичка Савова“

27 – 28 май 2023, село Сладун, община Свиленград

За любителите на българския фолклор и почитателите на творчеството на Кичка Савова представяме програмата на XII МФФ „С песните на Кичка Савова“.
Конкурсната програма ще започне в 9 и 45 сутринта на 27 май.
Първи на сцената ще се качат участниците във ФГ при НЧ „Отец Паисий-1929“, с. Момково.

НЧ „Отец Паисий-1929“, с. Момково, община Свиленград 

                           


Фолклорна група при НЧ „Отец Паисий-1929“, с. Момково, община Свиленград     

Фестивалът ще бъде официално открит в 12 часа.  Дотогава на сцената ще се изявят изпълнителите от фолклорните групи към читалищата в селата Капитан Андреево, Райкова могила, Сива река,  Княжевско-община Опан, Любенова махала-Нова Загора, квартал Капитан Петко войвода- Свиленград, Народен хор „Станко Панайотов“  и  ФГ „Лъчи от Тракия – от Свиленград с р-л Кичка Славова, както и индивидуалните изпълнители Елена Флорова, Георги Михайлов, Ангел Сарандиев и Виктория Танева.

Следобедната програма включва участие на гости от съседна Турция – индивидуалната вокална изпълнителка Севим Куртулуш от град Бурса,  танцьорите от  клуб „Балкан“ към клона на свиленградското НЧ „Просвета-1870“ в град Одрин с ръководител Мария Чъкърък и хореограф Мелтем Гюзей, както и групата за балкански народни танци от Одрин с ръководител Толга Гелди. Първият конкурсен ден приключва в 17 и 30.

Журито е в миналогодишния състав: Председател: доц. Наталия Рашкова, членове: Ваня Монева, Дарина Славчева Славова, Петър Георгиев, Тенчо Тенчев и Ваня Папазова.
Подробности за членовете на журито може да видите на следния линк:
https://wp.me/p1t4xT-kA


Вторият конкурсен ден (28 май) започва в 10 часа. Още 46 фолклорни групи, индивидуални изпълнители и танцови състави ще се състезават за наградите на фестивала. Всички подробности по програмата можете да откриете в двата файла, които можете да свалите по-долу.

Радостното е, че младите певци, участвали и награждавани в минали  фестивали ще бъдат отново сред нас и ще ни радват с нови изпълнения.  Елате и вие! Ще бъде весело!

About jeynan

Lexicographer, Translator, Modern Greek Teacher
Публикувано на Автентичен фолклор, Българска народна музика, Тракийски народни песни, Фолклорни фестивали и събори. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s