Имат ли песните спиране

Щастливи сме отново да споделим с вас, че традицията живее в сърцата на младото поколение. Щастливи и благодарни сме, че Българско национално радио популяризира и подкрепя българския фолклор.

Ако вие сте любител на народната песен, то непременно познавате това име Цвети Радева- етномузиколог, музикален редактор, автор и водещ на фолклорни предавания в програма „Хоризонт“ на БНР.

Цвети Радева, БНР (снимката е взета от сайта 24 часа.bg  )  

И на този 4 септември 2021 г. тя представи на българския слушател поредното издание на своето предаване „Имат ли песните спиране“ с много любов и отдаденост. Част от това предаване беше посветена на младите даровити изпълнители Ани и Александрина Проданови, Марина-Неш Попова, Натали Грозева, Веселина Христова, Никол Узунова и Памела Петкова, лауреати на десетия МФФ „С песните на Кичка Савова“, участници в Майсторския клас на „Фолклорна работилница“, ръководена от вокалния педагог, солистката на ФА „Тракия“ и преподавател в Националната музикална Академия „Панчо Владигеров“-София, Дарина Славова.
В началото и в края на предаването за фестивала и фолклорната работилница прозвучаха познати и любими песни, в изпълнение на Дарина Славова и Кичка Савова.

Чуйте записа на предването тук.

About jeynan

Lexicographer, Translator, Modern Greek Teacher
Публикувано на Българска народна музика. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s