Dokato e mladostКогато през 1996 г. известният композитор, майстор-акордеонист и дългогодишен преподавател в АМТИИ, Тодор Пращаков, нотира песни на Кичка Савова и осъществяват заедно с Делчо Митев (кларнет) и Илия Начев (клавир и ударни инструменти) записите на нотираните песни, той отбелязва отличното умение на певицата да изпълнява и стари градски песни.

От създаването през 2003 г. на предаването „Ако зажалиш…“ на телевизия СКАТ до тази година (2013) Кичка Савова е гостувала в него три пъти. За пръв път тя представя пред зрителите на телевизия СКАТ песни от своя репертоар през 2007, след това през 2011 и за трети път на 26 януари 2013 г. На този ден се излъчва 500-то предаване „Ако зажалиш…“ и се чества 10-годишнината от създаването му.

Една от песните, които Кичка Савова изпълнява е „Докато е младост.“ Можете да я чуете и свалите на следния линк: Докато е младост

Записът е от второто ѝ гостуване на 14 май 2011 г.

Другите песни, които тя изпълнява са: „Когато песен запея“, „Лятна нощ се превалява“, „Песен за граничаря“, „О, чуй ме, докторе“, “ Из житейския друм“ и “ О, Българийо“.

Както и в предишните предавания, много почитатели, приятели на певицата и любители на старите градски песни се обаждат по телефона, за да поздравят певицата за чудесните изпълнения и да ѝ пожелаят творческо дълголетие.

About jeynan

Lexicographer, Translator, Modern Greek Teacher
Публикувано на Стари градски песни и тагнато. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s