Последни приготовления преди откриването на Второто издание на НФФ “ С песните на Кичка Савова“

В село Сладун отново се готвят да посрещат гости. Ръководителката на местното читалище „Изгрев-1928“, Надя Щегрова, прави последни уточнения в работната програма на двудневния фестивал.
Засега се очертава по-спокоен първи ден на откриването с по-малко участници (събота, 21.04. 2012 г., е работен ден) и по-напрегнат и натоварен втори ден на закриването – в неделя. По предварителни данни във Второто издание на фестивала ще участват мъжки,  женски и смесени певчески групи за автентичен фолклор, вокални индивидуални изпълнители, дуети и квартети, както и инструменталисти-гъдулари.
24 читалища – огнища на родолюбие и хранилища на българската култура и традиции – изпращат свои представители на конкурса. Народният хор „Станко Панайотов“ с художествен ръководител  Кичка Славова, фолклорни състави на тракийски дружества и пенсионерски клубове, както и ученически хорове от региона също са заявили участие. Едно е сигурно – ентусиазмът на миналогодишните изпълнители не е преминал. Те ще пеят на Второто издание на фестивала заедно с тазгодишните нови участници.

About jeynan

Lexicographer, Translator, Modern Greek Teacher
Публикувано на Българска народна музика, Тракийски народни песни, Фолклорни фестивали и събори. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s